Om SPILLERS

SPILLERS produserte det originale kraftfôret til hest i 1950-årene. Siden den gang har SPILLERS ledet an innen produktutvikling og ernæring. Fra noen av verdens beste og mest kjente hester til familieponnien SPILLERS hestefôr vært valget i generasjoner.

Vi er lidenskapelig opptatt av våre ønsker om et bedre liv for alle hester og ponnier ved å gi dem den beste næring vi kan tilby. Vår forskning har ført til produktutvikling som gjør en forskjell for hestens velferd og prestasjon!

Fra konkurranseprestasjoner til hygge med hobbyhesten, SPILLERS har blitt synonymt med ekspertise og kvalitetsfôr som fungerer for hestens beste. De britiske landslagene har brukt SPILLERS siden 1968 og under OL i Athen i 2004 var 10 medaljevinnere fôret med SPILLERS. Også i Norge velger flere av de beste ryttere og trenere SPILLERS til sine hester, og vi er den ledende leverandør av importert hestefôr i Norge.

SPILLERS har optimale fasiliteter for produksjon av hestefôr, med strenge kvalitetsstandarder i bedriften.

Med flere utdannede ernæringseksperter enn noe annet hestefôrfirma er SPILLERS tekniske og praktiske ekspertise unik. Våre produkter er utviklet basert både på egen forskning, samt gjennom samarbeid med forskningssentre og eksperter over hele verden. På denne måten kan du være sikker på at våre produkter reflekterer det siste innen vitenskapelig ernæring.

 

Hvorfor velge SPILLERS?

EKSPERTISE
SPILLERS har flere utdannede ernæringseksperter som jobber på ulike felt; produktutvikling, ”feltarbeid” (som stands og besøk på staller) og som betjener SPILLERS internasjonale ”Careline”. Ved Careline får man råd og hjelp til fôring og telefonen er åpen mandag-fredag kl. 10-18. Vi er mer enn gjerne behjelpelige med å utarbeide fôrplaner for din hest og holder også foredrag om ernæring, fordøyelse og fôring over hele landet! Du finner også nyttig informasjon om fôring og ernæring på våre internettsider!

SPILLERS er også offisiell leverandør av fôr og fôringsekspertise til bl.a. det britiske landslaget.

ERFARING
”Feed from our experience” heter det i SPILLERS engelske slagord. SPILLERS har produsert moderne hestefôr siden 1958 og er den ledende hestefôrprodusenten i Storbritania. Lang erfaring er en trygghet for våre kunder!

FORSKNING
SPILLERS samarbeider med flere av verdens ledende forskningsinstitusjoner innen ernæring av hest, bl.a. WALTHAM, Animal Health Trust og universitetene i Liverpool og Edinburgh. Vi finansierer også diverse andre forskningsarbeider. Det er stadig større krav til hestenes prestasjoner og det er derfor svært viktig å følge med på hva den nyeste forskning viser, og ta del i videreutvikling av fôr selv.  Uansett hvilken type hest eller ponni du har er alle hesteeiere interesserte i at hesten skal se bra ut, holde seg sunn og frisk og prestere optimalt – her spiller forskning og ernæring en viktig rolle. Flere av våre forskningsarbeider leder derfor til produktutvikling!

KVALITET
Gode råvarer er en nødvendighet for å oppnå et godt resultat! Alle råvarene som brukes i vårt fôr oppfyller de samme standarder som råvarer brukt til mennesker – kvalitetskrav til menneskemat er langt høyere enn for dyrefôr. Alle råvarer blir analysert og testet for å være helt sikre på at disse oppfyller våre strenge krav til kvalitet.  Produksjonen foregår i lukkede systemer som blir nøye overvåket, på denne måten utelukker man menneskelig svikt i produksjonen. For at vi skal være HELT sikre på at det ferdige produktet oppfyller våre strenge krav blir hver eneste produksjon analysert før produktet sendes ut til våre kunder. På denne måten kan vi GARANTERE at analysen stemmer overrens med det som er oppgitt og at du får et produkt av høy kvalitet.

«Quality is not perfection, a standard, a procedure, a measure or an adjective: It is a state of mind and a desire to do the best one can. This is expected of all associates at Effem Equine»
Andrea Scott,
Quality Manager at Effem Equine, produsent av SPILLERS.

PRODUKTER
Vi har mange fôrprodukter i vårt sortiment i Norge. Et stort sortiment gjør det lettere å finne fôr som egner seg for din hest og dennes bruksområde. Vi har fôr til tykke hester, tynne hester, forfangne hester, ”heite” hester, tunge hester, avlshester, til hobbyhester og hardt ytende sportshester. Våre produkter inneholder protein av høy kvalitet (dvs. en god sammensetning av aminosyrer), energi i mengde og type som egner seg for din hest og dens bruksområdet, komplett spekter av vitaminer og mineraler – alt korrekt balansert og med riktige forhold mellom de ulike næringsstoffene. Alt fôr beregnet på sportshester er fritt for forbudte stoffer.

RESSURSER
SPILLERS eies av Mars Inc. som er et stort internasjonalt konsern som eier bl.a. Waltham, Masterfoods m.fl. For oss er dette en trygghet fordi vi har den nødvendige oppbakking og ressurser til å drive forskning og viderutvikling av produkter på et så høyt plan som kreves for å være blant verdens ledende produsenter av hestefôr.

SERVICE
Vi bestreber oss på å yte optimalt. Vi leverer ikke bare et høykvalitetsfôr, men også god service og oppfølging av våre kunder!

SMAK
Våre produkter smaker godt for hesten – det viser undersøkelser og tilbakemeldinger fra våre kunder.

SPESIALISERING
SPILLERS er spesialister på hestefôr. For oss er utvikling og produksjon av hestefôr vår hovedgeskjeft, og ikke en binæring sammen med annen dyrefôrproduksjon. Vi har valgt å spesialisere oss på det vi kan best; nemlig ernæring av hest!

UFAS OG ISO 9001:2000
SPILLERS oppfyller disse strenge krav til kvalitet og produksjon.

ISO 9001 : 2000 er en annerkjent internasjonal standard for kvalitetssikring av fabrikkindustrien. Ble nylig oppgradert til å også kreve at firmaer som oppfyller denne standarden må vise stor fokus på kundene, systemer som viser kontroll av prosesser (fra strategi til design, produksjon og kundeoppfølging) for dermed å tilby de produkter og tjenester kundene ønsker. Dette gjennomgås 2 ganger årlig for at man skal få opprettholde akkrediteringen.

UFAS
UFAS fôrsystem ble utviklet som en uavhengig standard for kvalitetssikring som fôrprodusenter må oppfylle.  Mens ISO 9001:2000 konsentreres om hvilke systemer fôrprodusentene har til å sikre tilfredse kunder, konsentreres UFAS om fôrets kvalitet – fra råvarer og til ferdig produkt.

UFAS er viktig: EUs direktiv for fôrhygiene krever at alle produsenter av hestefôr (og annet dyrefôr) skal utvise gode rutiner mht. kvalitet og sikkerhet for å kunne produsere og selge fôr.