Kunst og Vitenskap

Fôring av hest er både en kunst og en vitenskap. Uansett hvaslags hest eller ponni du har, har den konkrete behov som må oppfylles for at du skal få utnyttet dens fulle potensiale og ha optimal glede av samarbeidet. Det er altså ikke bare konkurransehester som har behov for et sunt og balansert kosthold. For å lettere kunne oppfylle behovene til nettopp din hest har SPILLERS utviklet et bredt sortiment av hestefôr, og vi er mer enn gjerne behjelpelige med å finne ut hva som passer best for nettopp din hest.

SPILLERS er en av verdens ledende produsenter av hestefôr. Det var faktisk SPILLERS som oppfant kraftfôr til hest ved å introdusere Horse & Pony Cubes i 1958. Siden den gang har SPILLERS stadig arbeidet med å videreutvikle sine produkter til det de er i dag, og denne videreutviklingen pågår fremdeles.

SPILLERS satser på råvarer av meget høy kvalitet. Korn deles normalt inn i to ulike standarder; korn til mennesker og korn til dyrefôr. Alt korn i SPILLERS® produkter oppfyller kravene til menneskenes standard, som er av langt høyere kvalitet enn kravet til dyrefôr.

SPILLERS garanterer at produktene kun inneholder vegetabilske produkter. For å være helt sikre på dette produseres det faktisk kun vegetabilske produkter ved de fabrikkene som produserer SPILLERS hestefôr. For at SPILLERS skal være sikre på at det kun er rene produkter som kommer inn til deres fabrikker, må lastebilene som leverer f.eks havre til SPILLERS, underskrive en avtale hva som kan transporteres i den aktuelle bilen.

For å garantere at fôret ikke inneholder forbudte stoffer, som vil slå ut på en evt.dopingtest, blir det ferdige produktet sendt til et plombert lager, til et uavhengig labratorium har testet og godkjent produktet. Denne ekstra kontrollen gjennomføres på alt fôr som anbefales til hest som deltar i løp/konkurranse.

Fra naturens side er hestens fordøyelsessystem utviklet til å spise lite og ofte. I vill tilstand hadde hesten tilgang på grovfôr hele døgnet, og utnyttet dette. Hestens fordøyelsessystem utviklet seg til å nyttiggjøre seg av fiberen i gresset. Selv om dagens hest ikke har samme tilgangen på gress, har den likevel det samme fordøyelsessystemet. Derfor er fiber den nest viktigste næringskilden for hesten, etter vann.

Forskning utført av ”Savage” konkluderer med at dietter som inneholder mye stivelse gjør føll predisponerte for å utvikle deformeringer i bensubstansen. Arbeid utført av ”Glade” på midten av 80-tallet beviste at en diett med høyt innhold av oppløselige karbohydrater fører til et høyt insulin innhold i blodet, som igjen hemmer produksjonen av veksthormoner og dermed gir hesten økte anlegg for OCD. Mye stivelse i fôret kan også føre til bl.a nyreslag. SPILLERS hestefôr inneholder derfor lite stivelse, og satser på olje og fiber som hovedenergikilder i sine produkter.

Olje og fiber er veldig lett fordøyelig for hesten, noe som fører til at det blir lite slaggstoffer igjen i hestekroppen. Ufordøyde substanser kan føre til bl.a nyreslag, forfangenhet, kolikk, stiv muskulatur og deformeringer på hestens skjelett. Fordi SPILLERS inneholder mye fiber og lite stivelse er fôret lett fordøyelig og gir et optimalt energiopptak. Resultatet er et sunt og balansert kosthold som synes! Hesten får en mer utholdende energi og blank pels!

SPILLERS hestefôr benyttes av kjente ryttere og staller over hele verden. Det spanske, irske, amerikanske og britiske landslaget i alle grener. Blant norske toppryttere og trenere kan vi nevne bl.a. Connie Bull, Stall Kubberød med toppryttere som Tony André Hansen, Christian A. Øien, Skogan Gård V/ Ole Kristoffer Mæland, Esben Johannessen, North Breeding, Bratsberg treningssenter v/ Nicolai Lindbjerg, Valstad Gård med ponniryttere som Merete Rød, Ida Pettersen og Kaja Høglund.